Over ons

OVER BRAINSH*T

Het is je vast niet ontgaan, steeds meer studerende jongeren krijgen te maken met een burn-out, een depressie of een angststoornis. Waarschijnlijk ken jij ook wel iemand met psychische problemen. Een studiegenoot, een vriend of een vage kennis. Lukt het jou om hen altijd te begrijpen? En als het jezelf zou gebeuren, zou je er dan over praten? Nienke, Lars en Fenna durven dat wel en vertellen hun verhaal aan BRAINSH*T. In een persoonlijk verhaal vertellen ze over de keren dat zij tegen een muur van onbegrip aanbotsten en over hun weg naar herstel. Kijk door hun ogen in the experience en kruip in hun hoofd in de persoonlijke verhalen. Duik dieper in de achtergronden en luister naar verschillende experts in onze podcast.

Dus, heb jij je ooit afgevraagd hoe het is om in de collegebanken te zitten met een burn-out? Om in een stad te lopen met een angststoornis? Of in de trein te stappen met een depressie? Nee? BRAINSH*T is een platform over jongeren die dit dagelijks meemaken. Op deze site kun je door middel van video, tekst en the experience ervaren hoe het is om te dealen met psychische problemen. Durf jij het aan om in de schoenen van Nienke, Lars en Fenna te staan?

HET TEAM

Wij, de redactie van BRAINSH*T, zagen steeds meer vrienden worstelen met psychische problemen, maar we vonden het ongelofelijk lastig om hen echt te begrijpen. Natuurlijk probeerde we er voor hen te zijn, maar echt begrijpen vonden we erg moeilijk.

Daarom bedachten we BRAINSH*T, ons afstudeerproject. Nu hoor ik je denken: dit heb ik toch al meerdere keren gezien? Maar wij pakken het anders aan. Wij vertellen geen verhalen over jongeren met psychische problemen, maar wij vertellen het met deze jongeren. Met dit platform hopen we op meer begrip te creëren voor hen.

Heb je opmerkingen of vragen over de verhalen van BRAINSH*T? Mail dan naar redactie.brainshit@gmail.com 

Redactie: Michelle, Melissa en Robin